Bericht over de afwikkeling van de vervanging van de goot

De gemeente wilde ons tegemoetkomen door een bredere afvoergoot voor het regenwater aan te leggen. Zij hadden de firma Bonneveld opdracht gegeven om de goot te plaatsen. Zoals jullie gezien hebben, zijn ze daar vrijdag aan begonnen. Echter de klinkers lagen in het beton van de hellingbaan gestort. Dit gaf zoveel breekwerk, dat wij er vanaf gezien hebben. Jammer!   

Wel is het volgende geconstateerd:

  • Onder de hellingbaan ligt over de gehele lengte en breedte beton. Dit om bandensporen te voorkomen. Dit houdt wel in, dat al het regenwater door onze garageput moet.
  • De plastic afvoerpijp buiten is niet goed aangebracht. De afvoerpijp loopt omhoog i.p.v. omlaag, zodat er zand en vuil uit de goot zich ophoopt in de pijp.
  • Onder de garagevloer ligt een kleine pijp, die uitmondt in de put. Dit pijpje moet al het regenwater verwerken, dat van de afrit naar beneden komt. Volgens de deskundigen is de diameter te klein om het water bij hevige buien te verwerken. We moeten dat afwachten.

Het is zaak om de goot en de afvoerpijp buiten goed schoon te houden, evenals de put in de hoek van de garage. Daarvoor is het schoonspuiten 2 keer per jaar noodzakelijk. Ook de put moet zandvrij gemaakt worden. Nu is de vraag: Wie wil dat op zich nemen?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.